Κυριακή

Αντίο Μιχάλη Τσουκιά...μας πρόσφερες χαρά & εμπειρίες...Η ομάδα topoexperts.gr/Services/Φωτοερμηνεία_Πραγματογνωμοσύνη σε ευχαριστεί!!


Ο Μιχάλης Τσουκιάς απεβίωσε την Τρίτη 24 Μαρτίου στο νοσοκομείο Σωτηρία, χτυπημένος από τον κορωνοϊό. Παρά τα 65 χρόνια του και την εξαιρετική φυσική του κατάσταση, δεν μπόρεσε να βγει νικητής στην έσχατη μάχη και αποτέλεσε το 19ο θύμα του κορωνοϊού στην χώρα. Ο ιδρυτής της Trekking Hellas ήταν o άνθρωπος που έδωσε σημαντική ώθηση στον ελληνικό αλπινισμό, την ορειβασία και τις δραστηριότητες βουνού.


Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955 και σπούδασε Αρχιτέκτων Μηχανικός. Από πολύ νωρίς ωστόσο ασχολήθηκε με τη μεγάλη του αγάπη, την ορειβασία. Παρακολούθησε με επιτυχία τη Σχολή Πρωτοβάθμιων Εκπαιδευτών του Γαλλικού Ορειβατικού Συνδέσμου (CAF) το 1972, σε ηλικία 17 ετών. Υπήρξε Πρόεδρος του ΕΟΣ Αθήνας και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ορειβασίας (ΕΟΟΣ).


Ήταν αρχηγός στην πρώτη ελληνική αποστολή στα Ιμαλάια το 1985 και για τη συμμετοχή του αυτή τιμήθηκε με το χρυσό βραβείο ήθους από τον ΠΣΑΠ. Έκτοτε είχε συμμετάσχει σε πολλές ορειβατικές αποστολές στα Ιμαλάια, τις Άνδεις και την Ανταρκτική.

To 1986, μαζί με τον Χρήστο Λάμπρη, δημιουργούν την Trekking Hellas, την εταιρεία που έγινε συνώνυμο των υπαίθριων δραστηριοτήτων και του εναλλακτικού τουρισμού στη χώρα μας. Στο χώρο του αυτοκινήτου ο Μιχάλης Τσουκιάς και η Trekking εισέρχονται με την επιτυχή διοργάνωση, από το 1990 έως και το 2000, της επιλογής του ελληνικού πληρώματος για τη διεθνή περιπέτεια οδήγησης και επιβίωσης Camel Trophy.


πηγή: athensvoice.gr

www.topoexperts.gr