Παρασκευή

Δασικά: Ανοίγει πάλι το θέμα με τους δασικούς χάρτες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

   Προβλέπεται η καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης και η ταξινόμηση με βάση συγκεκριμένα κριτήρια. Με διαφορετικό τρόπο θα αντιμετωπιστούν καταπατητές δημόσιας δασικής γης και όσοι έχουν εκχερσώσει ιδιωτικά δάση, ενώ θα μετρήσει ο χρόνος τέλεσης της παρανομίας.
   Από την αποτίμηση των επιπτώσεων στο περιβάλλον θα εξαρτηθούν τα μέτρα, που θα ξεκινούν από την καταβολή προστίμων και την υποχρεωτική αναδάσωση ισοδύναμων χώρων, φτάνοντας σε κατεδάφιση κραυγαλέων περιπτώσεων. Επανεξετάζεται ο τελευταίος νόμος 4280/2014 για τα δάση, για τον οποίο ο Γ. Τσιρώνης είπε ότι δημιουργεί τεράστια προβλήματα αλλά διευκρίνισε ότι δεν θα αποσυρθεί στο σύνολό του.
    Ετοιμάζεται επίσης συνολική ρύθμιση για την παράνομη δόμηση που θα αντικαταστήσει το σημερινό σύστημα νομιμοποίησης αυθαιρέτων, το οποίο προβλέπεται να ισχύσει ώς τον Φεβρουάριο του 2016 εκτός και αν ψηφιστεί νωρίτερα το νέο θεσμικό πλαίσιο. Με βάση τα στοιχεία των υπηρεσιών του υπουργείου, έως τώρα έχουν υποβληθεί δηλώσεις για το 50% των υπολογιζόμενων αυθαιρέτων. Το 30% των δηλώσεων βρίσκονται στη β΄ φάση, ενώ το υπόλοιπο 20% είναι ακόμη σε προκαταρκτικό στάδιο.

Πηγή: efsyn.gr - Σύνταξη:Χαρά Τζαναβάρα
 www.topoexperts.gr/Services/Fotoermineia_Pragmatognomosini