Τετάρτη

Οριοθέτηση με πασσάλους των κορυφών οικοπέδου ή γηπέδου

Περίφραξη οικοπέδου-Περίφραξη αγροτεμαχίου- Άδεια Δόμησης             Περίφραξη εντός σχεδίου -Περίφραξη εκτός σχεδίου       

  TOPOEXPERTS   

 t: 210 7622286 

m: 6977 679792

   Tο Τεχνικό Γραφείο TOPOEXPERTS συντάσσει τα απαραίτητα τεύχη μελετών για την έγκριση άδειας δόμησης για περιτοίχιση -περίφραξη του οικοπέδου ή για περιτοίχιση -περίφραξη του αγροτεμαχίου σας. σύμφωνα με την ισχύουσα υπ’αριθμ. 55174 απόφαση, η οποία ορίζει την διαδικασία έγκρισής και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για εργασίες για τις οποίες απαιτείται Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας.
   Οι εργασίες για την οριοθέτηση με πασσάλους των κορυφών οικοπέδου ή γηπέδου εκτελούνται μετά από Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας, που εκδίδεται από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης, εφόσον υποβληθούν:
  α. Τοπογραφικό διάγραμμα στο οποίο σημειώνεται η θέση των πασσάλων.
  β. Αίτηση του ιδιοκτήτη ή του έχοντος νόμιμο δικαίωμα, στην οποία αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία του, τα στοιχεία του ακινήτου καθώς και τα συνημμένα στοιχεία. Στην αίτηση δηλώνεται υπεύθυνα από τον ιδιοκτήτη αν το κτίσμα, το γήπεδο, το οικόπεδο ή η διηρημένη ιδιοκτησία βρίσκεται σε εκτός ή εντός σχεδίου περιοχή ή εντός νομίμως υφιστάμενου οικισμού και ότι δεν εμπίπτει στις απαγορευτικές περιπτώσεις της παρ. 1 αρθρ. 1 ΦΕΚ 2605Β/15-10-2013.
  γ. Εγκρίσεις των αρμόδιων υπηρεσιών και συλλογικών οργάνων (δασαρχείου, Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής κτλ) όπου αυτές απαιτούνται από τις κείμενες διατάξεις, κατά περίπτωση.
  δ. Τεχνική Έκθεση Μηχανικού στην οποία περιγράφεται το οικόπεδο ή το γήπεδο, το κτίσμα καθώς και αναλυτικά οι εργασίες που θα εκτελεστούν σε αυτά. Την Τεχνική Έκθεση συνοδεύουν σκαριφήματα ή σχέδια εφόσον απαιτούνται για να τεκμηριωθεί επαρκώς η τεχνική έκθεση.
  ε.) Βεβαίωση περί υποβολής δήλωσης στο κτηματολόγιο ή πιστοποιητικό κτηματογραφούμενου ακινήτου ή απόσπασμα κτηματολογικού διαγράμματος. Σε περίπτωση που δεν προσδιορίζεται η θέση του ακινήτου με βάση τα στοιχεία της διεύθυνσης και δεν είναι δυνατή η έκδοση των ως άνω στοιχείων του κτηματολογίου, τότε υποβάλλεται αντίγραφο του τοπογραφικού διαγράμματος της οικοδομικής αδείας ή της άδειας δόμησης εφόσον υφίσταται ή της διαδικασίας εξαίρεσης ή αναστολής της κατεδάφισης κατά τις κείμενες διατάξεις ή του προσαρτώμενου σε δικαιοπραξία.
  στ. Φωτογραφίες του ακινήτου.
  ζ. Αντίγραφο της Οικοδομικής αδείας ή της άδειας δόμησης του κτιρίου ή των κτισμάτων που υφίστανται στο γήπεδο ή οικόπεδο.
  η. Σε περίπτωση κτισμάτων ή διηρημένων ιδιοκτησιών οι οποίες έχουν υπαχθεί σε οποιοδήποτε νόμο εξαίρεσης από την κατεδάφιση ή τακτοποίησης ή ρύθμισης αυθαιρέτων κατασκευών, κατατίθεται βεβαίωση εξαίρεσης ή περαίωσης από την αρμόδια αρχή που εξέδωσε την πράξη ή την αρμόδια Υ.ΔΟΜ. ή βεβαίωση περαίωσης της διαδικασίας υπαγωγής από το ηλεκτρονικό σύστημα του ΤΕΕ ή βεβαίωση εξόφλησης του 30% του ενιαίου ειδικού προστίμου από το ηλεκτρονικό σύστημα του ΤΕΕ, ανάλογα με τις διατάξεις του νόμου στον οποίο έχουν υπαχθεί.
  θ. Δήλωση συναίνεσης των συνιδιοκτητών του ακινήτου εφ’ όσον οι εργασίες του άρθρου 2 πραγματοποιούνται σε κοινόχρηστους χώρους (ακάλυπτοι χώροι οικοπέδου ή γηπέδου) ή κοινόκτητα τμήματα του κτιρίου (όψεις, φέρων οργανισμός, δώμα, στέγη κ.λ.π.)
   Σε περίπτωση που το ακίνητο βρίσκεται σε παραθαλάσσια περιοχή κατατίθεται και υπεύθυνη δήλωση του μηχανικού στην οποία δηλώνει ότι το γήπεδο απέχει περισσότερο από 500 μέτρα από τη θάλασσα.
   Το Τεχνικό Γραφείο TOPOEXPERTS αναλαμβάνει τον εντοπισμό των ορίων του ακινήτου σας και εν συνεχεία την χάραξη αυτών επί του εδάφους. Συγκεκριμένα, ερευνούμε για τους τίτλους ιδιοκτησίας σας, παλαιά τοπογραφικά διαγράμματα και συγκεντρώνουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την ορθή υλοποίηση των ορίων της ιδιοκτησίας σας.
   Στην συνέχεια, συντάσσουμε τα απαραίτητα τεύχη μελετών για την έγκριση άδειας δόμησης για περιτοίχιση και τέλος με το έμπειρο τεχνικό συνεργείο μας κατασκευάζουμε την περίφραξη του οικοπέδου ή την περίφραξη του αγροτεμαχίου σας.
Η κατασκευή της περίφραξης του οικοπέδου ή του αγροτεμαχίου σας μπορεί να γίνει :

  • περίφραξη με συρματόπλεγμα , με τιμή από 15€ ανά τρέχον μέτρο
  • περίφραξη με μανδρότοιχο από τσιμεντόλιθους με σενάζ στην βάση & στην στέψη , με τιμή από 45€ ανά τρέχον μέτρο
  • περίφραξη με μανδρότοιχο από μπετόν , με τιμή από 85€ ανά τρέχον μέτρο
   Είμαστε πλάι σας στον εντοπισμό, την χάραξη, την έκδοση της απαραίτητης άδειας δόμησης για την περίφραξη του οικοπέδου ή την περίφραξη του αγροτεμαχίου σας και την κατασκευή της. Στο τεχνικό γραφείο TOPOEXPERTS προσπαθούμε να διατηρούμε την αμοιβή - τιμή των προσφερομένων υπηρεσιών μας χαμηλή και σύμφωνη με τον όγκο εργασίας.

Απευθυνθείτε στα τηλέφωνα   210 7622286  &  6977 679792   για να απαντήσουμε άμεσα σε κάθε τεχνικό ερώτημα σας.


www.topoexperts.gr

Αναζητήσεις google :