Πέμπτη

Άδεια δόμησης για την επισκευή στέγης

Στέγη είναι η κατασκευή κάλυψης του κτιρίου, η οποία περιλαμβάνει τη φέρουσα κατασκευή και την επικάλυψή της και μπορεί να αποτελείται από επιφάνειες διαφόρων μορφών, κλίσεων και υλικών.

Ύψος στέγης είναι η μεγαλύτερη κάθετη απόσταση από το σημείο έδρασής της έως το ανώτατο σημείο της και αν δεν ορίζεται διαφορετικά, δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 2,00 μ. από το ανώτατο επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής.

   Σύμφωνα με το Άρθρο 4 παρ.3στ του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού, δεν απαιτείται Άδεια Δόμησης ή έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας, για εργασίες συντήρησης, επισκευής στεγών χωρίς χρήση ικριωμάτων.

    Προσοχή όμως χρειάζεται όταν θέλουμε να πραγματοποιήσουμε αλλαγές στην στέγη τόσο στο σχήμα όσο και στο μέγεθος της, τότε ισχυεί το Άρθρο 4 παρ.5β του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού: Αυθαίρετη και κατεδαφιστέα είναι κάθε κατασκευή που εκτελείται ή έχει εκτελεστεί καθ’ υπέρβαση της οικοδομικής άδειας ή της άδειας δόμησης . 

          Οπότε, απαιτείται έκδοση άδειας δόμησης για την επισκευή στέγης στην περίπτωση που είναι απαραίτητες οι σκαλωσιές και στην περίπτωση που θέλουμε να αλλάξουμε το σχήμα ή το ύψους της.

Το Τεχνικό Γραφείο TOPOEXPERTS συντάσσει τα απαραίτητα τεύχη μελετών για την έγκριση άδειας δόμησης για την επισκευή της στέγης του ακινήτου σας, σύμφωνα με το Νέο Οικοδομικό Κανονισμό 4067/2012.
Απευθυνθείτε στα 2107622286 & 6977 679792 για να απαντήσουμε άμεσα σε κάθε τεχνικό σας ερώτημα.