Τετάρτη

Φωτοερμηνεία: Συνάντηση για το κτηματολόγιο στο Δήμο Ιεράπετρας

  Πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο Ιεράπετρας, με θέμα την σύνταξη του Εθνικού Κτηματολογίου στην περιφερειακή ενότητα Λασιθίου και ειδικότερα στην περιοχή του Καλλικρατικού Δήμου Ιεράπετρας, μεταξύ του Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιου Καλαντζάκη, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μάνου Λουτσέτη με τους κ. Αδαμάντιο Κουρέτα και Ιωάννη Μαχίκα, στελέχη της κοινοπραξίας ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, αναδόχου εταιρείας για την Μελέτη Κτηματογράφησης και Παροχή Υποστηρικτικών Υπηρεσιών.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Πέμπτης 26/04/2018, συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου και τα οφέλη που προκύπτουν από την ολοκλήρωσή του, καθώς με την ολοκλήρωση του κτηματολογίου,  οριστικοποιούνται  όλες  οι ιδιοκτησίες των ακινήτων δημόσιες και ιδιωτικές,  που αφορούν κτίρια,  οικόπεδα,  αγροτεμάχια  βοσκότοπους κλπ. Με τον τρόπο αυτό  διασφαλίζεται η περιουσία, κυρίως όμως   εξασφαλίζονται τόσο οι παραγωγοί όσο και οι επιχειρηματίες ενώ δημιουργούνται  ασφαλείς όροι  για την περαιτέρω αξιοποίηση της γης.
Ο Δήμαρχος   ανέφερε, ότι στηρίζει απόλυτα την σύνταξη και ολοκλήρωση του κτηματολογίου  που θα συνεισφέρει στην ανάπτυξη του τόπου καθώς μέχρι σήμερα η μη δημιουργία-ολοκλήρωση του εξακολουθεί να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην άσκηση-λειτουργία όχι μόνο της Αυτοδιοίκησης αλλά του συνόλου της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής,  γεγονός που αποβαίνει εις βάρος των πολιτών.
Η διαδικασία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας θα αρχίσει το φθινόπωρο του 2018, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση μεταξύ της αναδόχου Κοινοπραξίας και της Ελληνικό Κτηματολόγιο, σε κατάλληλη δομή εντός της πόλης στελεχωμένης με εξειδικευμένο προσωπικό του αναδόχου.
Κλείνοντας την συνάντηση τα στελέχη της κοινοπραξίας δεσμεύτηκαν ότι θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς, τους συλλόγους και τους κατοίκους για την όσο το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση του κοινού.
πηγή: cretalive.gr
www.topoexperts.gr