Δευτέρα

Φωτοερμηνεία: Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Κτηματολογίου από το Δήμο Ζακύνθου τα όρια των οικισμών

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ   

Λίγες ημέρες μετά την τελευταία ειδοποίηση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Μ. Φάμελλου προς τους Δημάρχους της Χώρας για την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών τους σχετικά με τα οικιστικά περιγράμματα στους δασικούς χάρτες, ο Δήμος Ζακύνθου, που ήταν ένας εκ των 146 Δήμων που δεν είχε τακτοποιήσει αυτή την εκκρεμότητα, έστειλε τα σχετικά στοιχεία στο Κτηματολόγιο, ως όφειλε.
   Πιο συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, πριν από λίγες ημέρες και πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή 13 Απριλίου, τα όρια των οικισμών αναρτήθηκαν από την Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Ζακύνθου στην ιστοσελίδα του Εθνικού κτηματολογίου και χαρτογράφησης ΑΕ.
Μάλιστα ενημερώθηκε η ανωτέρω υπηρεσία και με έγγραφο του Δημάρχου Π. Κολοκοτσά για την ανάρτηση αυτή.
   Το Κτηματολόγιο έστειλε το αρχείο που ανάρτησε ο Δήμος στη Διεύθυνση Δασών Ζακύνθου και το επόμενο βήμα που χρειάζεται να γίνει είναι να ολοκληρώσει και τη ανάρτηση των οικισμών, τα όρια των οποίων πρέπει να είναι εμφανή στους δασικούς χάρτες στις κοινότητες Καλαμακίου, Παντοκράτορα, Αργασίου και Βασιλικού.
  Θυμίζουμε πως σύμφωνα με το έγγραφο του Υφυπουργού Μανώλη Φάμελου, η διαδικασία αυτή θα πρέπει να ολοκληρωθεί από όλους τους Δήμους της χώρας ως τις 15 Μαΐου 2018.
  Στην ίδια επιστολή προς τους Δημάρχου, ο κ. Φάμελος υπενθύμιζε ότι έχουν δοθεί πολλαπλές παρατάσεις για το θέμα και η υποχρέωση αυτή έπρεπε πρωταρχικά να έχει κλείσει από τα τέλη του 2016 και έχει διατυπωθεί πολλαπλώς σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ η ανάγκη καθοριστικής συμβολής των ΟΤΑ στην ολοκλήρωση του έργου των δασικών χαρτών.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός έκλεινε την επιστολή τονίζοντας πως η καταληκτική ημερομηνία της 15ης Μαΐου 2018 είναι καθορισμένη νομοθετικά και δεν τροποποιείται με Υπουργική Απόφαση, ενώ τους ενημερώνει ότι η Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ, η Ελληνικό Κτηματολόγιο και ο ίδιος προσωπικά είναι στη διάθεσή τους για να ολοκληρωθεί αυτό το σημαντικό έργο.

πηγή: ermisnews.gr
www.topoexperts.gr