Δευτέρα

Μεταφέρονται οι φάκελοι που αφορούν στην Πολεοδομία Μεσσήνης από την Καλαμάτα

   Ενημέρωση για το πώς εξελίσσεται η κατάσταση στη νεοσύστατη Πολεοδομία Μεσσήνης ζήτησε προχθές το βράδυ ο Στάθης Αναστασόπουλος, κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου.
   Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ρώτησε αν η Δημοτική Αρχή είναι ευχαριστημένη με τη μέχρι τώρα λειτουργία, αν έχει εκδοθεί κάποια οικοδομική άδεια και αν έχουν μεταφερθεί οι φάκελοι των οικοδομικών αδειών που αφορούν στο Δήμο Μεσσήνης από την Καλαμάτα.
Απάντηση στα ερωτήματα του Στάθη Αναστασόπουλου έδωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Κώστας Γεωργακόπουλος. Ο κ. Γεωργακόπουλος σημείωσε ότι θέμα της Πολεοδομίας είναι πολύ σοβαρό, σε γενικές γραμμές είναι ευχαριστημένοι με τη λειτουργία της, αλλά όπως κάθε τι νεοσύστατο, αντιμετωπίζει «παιδικές ασθένειες». Δεσμεύτηκε, μάλιστα, σε επόμενη συνεδρίαση να φέρει αναλυτικά στοιχεία.
   Ως μεγαλύτερο πρόβλημα ο κ. Γεωργακόπουλος χαρακτήρισε την έλλειψη προσωπικού.
Αναφορικά με τις άδειες και τη μεταφορά φακέλων, επισήμανε ότι υπάρχει ένας συνωστισμός, αλλά σε γενικές γραμμές η κατάσταση είναι καλύτερη από το αναμενόμενο. Πρόσθεσε, επίσης, ότι αύριο (σ.σ. χθες) είναι προγραμματισμένο να μεταφερθούν 300 φάκελοι από την Καλαμάτα.
   Παράλληλα, ο κ. Γεωργακόπουλος έκανε γνωστό ότι πρέπει να βρεθεί ένας χώρος που θα «στεγάζει» το σύνολο του αρχείου της Πολεοδομίας που αφορά στη Μεσσήνη και πρόκειται για περίπου 11.000 φακέλους από το 1953 και μετά.
Στο θέμα επενέβη και ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης, λέγοντας ότι σχετικά με την ενίσχυση της Πολεοδομίας αναμένουν και τις ανακοινώσεις του υπουργού κ. Σταθάκη, σύμφωνα με εξαγγελίες του οποίου οι Πολεοδομίες θα είναι στην αρμοδιότητα των Περιφερειών και ουσιαστικά οι Δήμοι θα έχουν μόνο διεκπεραιωτικό χαρακτήρα, οπότε δε χρειάζεται και ενίσχυση.
Μάλιστα, ο κ. Τσώνης χαρακτήρισε μια τέτοια εξέλιξη ως ευχής έργον.

πηγή: tharrosnews.gr
www.topoexperts.gr