Πέμπτη

OASA Telematics: Η εφαρμογή που ενημερώνει στο κινητό για τα δρομολόγια των λεωφορείων

Εφαρμογή: telematics.oasa.gr

Μπορεί οι έξυπνες στάσεις και η τηλεματική στα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ της Αττικής να έκαναν πρεμιέρα στις 21 Μαρτίου, όμως η σχετική εφαρμογή (app) μόλις τώρα γίνεται διαθέσιμη για το επιβατικό κοινό!
Η υπηρεσία ενημέρωσης των χρηστών των αστικών συγκοινωνιών μέσω των έξυπνων συσκευών (κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ, ηλεκτρονικοί υπολογιστές), που ονομάζεται OASA Telematics, εμφανίζει πληροφορίες για διαδρομές, δρομολόγια και στάσεις των αστικών συγκοινωνιών, περιλαμβάνοντας πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τις διαδρομές και την απόσταση των λεωφορείων και των τρόλεϊ από τη στάση.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν στους επιβάτες μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή από τη διεύθυνση telematics.oasa.gr. Επίσης, είναι διαθέσιμη στο λειτουργικό σύστημα  Android των κινητών τηλεφώνων και τάμπλετ, ενώ από την Τετάρτη θα είναι διαθέσιμο και σε Windows και iOS συσκευές. Πέρα από την εφαρμογή, ο χρήστης των ΜΜΜ, μπορεί να έχει μία live εικόνα των συγκοινωνιών της Αθήνας και των γραμμών που των ενδιαφέρουν.

Η κατασκευή του  έργου έγινε με ΣΔΙΤ, χρηματοδοτείται από τον  ιδιωτικό φορέα με ίδια κεφάλαια και δανεισμό (μέρος δανεισμού μέσω προγράμματος Jessica) και συγχρηματοδοτείται από τον ΟΑΣΑ μέσω ΕΣΠΑ. 

Το έργο εντάσσεται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» στο πλαίσιο του διαρθρωτικού στόχου σύγκλισης στην Ελλάδα. Το ύψος της συγχρηματοδότησης, η οποία είναι από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της ΕΕ, ανέρχεται στα 5,3 εκατ. ευρώ και η διαχείριση της συγχρηματοδότησής του πραγματοποιείται από την ΕΥΔ του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση» κατόπιν εκχώρησης.



πηγή: tanea.gr/
www.topoexperts.gr