Τρίτη

Φωτοερμηνεία:Αιτήματα επιλεξιμότητας για αγροτεμάχια μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής

  Δυνατότητα υποβολής αιτήµατος επιλεξιμότητας έχουν όσοι διαθέτουν αγροτεµάχια που εµπίπτουν στον κωδικό 54101 και των οποίων η προσδιορισθείσα έκταση (προ αποµείωσης) είναι µικρότερη από την αντίστοιχη δηλωθείσα έκταση, ενώ θα υπάρχει σχετική ένδειξη για τα ΑΦΜ και τα αγροτεµάχια στα οποία επιτρέπεται η υποβολή αιτήµατος. Μάλιστα, τα δεδοµένα θα είναι διαθέσιµα τόσο στις Πύλες εισαγωγής, όσο και στις αρµόδιες διευθύνσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ.
   Εφόσον πρόκειται για γεωργούς που υπέβαλαν απευθείας στον ΟΠΕΚΕΠΕ ενιαία αίτηση 2015 (online), τα αιτήµατα θα υποβάλλονται µέσω των Περιφερειακών ∆/νσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ.
   Η σχετική εφαρµογή έχει την δυνατότητα διασύνδεσης µε το υπόβαθρο. Κατά συνέπεια οι πιστοποιηµένοι φορείς είναι αναγκαίο να ελέγχουν φωτοερµηνευτικά, αρχικά, την ορθότητα της υποβολής του αιτήµατος. Εφόσον από τη φωτοερµηνεία δεν τεκµηριώνεται το αίτηµα, ο γεωργός είναι υποχρεωµένος να προσκοµίζει δικαιολογητικά που ενισχύουν την ορθότητα του αιτήµατος του.
   Τα αιτήµατα αυτής της κατηγορίας ελέγχονται τόσο από τις Περιφερειακές ∆/νσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ όσο και από την Κεντρική Υπηρεσία- ∆/νση Τεχνικών Ελέγχων.
   Εν τω µεταξύ αγρότες των οποίων τα αγροτεµάχια παρουσιάζουν επικάλυψη έχουν το δικαίωµα υποβολής αιτήµατος για την άρση αυτής στο αντίστοιχο περιφερειακό γραφείο ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ κατά την διαδικασία δεν επιτρέπεται µεταβολή γεωµετρίας αγροτεµαχίων. Κατά την υποβολή, ωστόσο, του αιτήµατος υποβάλλονται έγραφα από τους ενδιαφερόµενους, όπως για παράδειγµα είναι τυχόν κτηµατολογικά αποσπάσµατα χαρτών, τοπογραφικά διαγράµµατα σε Ε.Γ.Σ.Α. 87 κ.λ.π. Στην περίπτωση που οι εµπλεκόµενοι ή πάνω από ένας παραγωγοί προσκοµίζουν ταυτόχρονα αντίστοιχα δικαιολογητικά, τότε θα πρέπει η επικάλυψη να διευθετείται αποκλειστικά µεταξύ των παραγωγών.
  Το Ελληνικό Κέντρο Φωτοερμηνείας συντάσσει για εσάς την απαραίτητη τεχνική έκθεση φωτοερμηνείας αεροφωτογραφιών για το αγροτεμάχιο σας. 
Καλέστε στο 210 7622286 & στο 6977679792 για να απαντήσουμε σε κάθε τεχνική ερώτηση.

πηγή:agro365.gr
www.topoexperts.gr