Παρασκευή

Φωτοερμηνεία: Πιθανή μικρή παράταση για τον 4178/2013

Σύμφωνα με άρθρο της ιστοσελίδας capital.gr: 
   Άμεσες νομοθετικές τροποποιήσεις του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τον οικοδομικό κανονισμό, την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης όπως και συναφών πολεοδομικών διατάξεων είναι το έργο των μη αμοιβόμενων ομάδων εργασίας που συστήνει ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης.
Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, το έργο των επιτροπών θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Μαΐου 2016 και αφορά τη σύνταξη και απλοποίηση:
- του πλαισίου που διέπει τον οικοδομικό κανονισμό,
- τις διατάξεις για την έκδοση αδειών δόμησης,
- την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης,
- το περιβαλλοντικό ισοζύγιο,
- την Τράπεζα γης
- τις διατάξεις του Ν.4315/2014 για τις πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα και
- το άρθρο 32 του ν.4067/2012. και του άρθρου 3 του Ν.4315/2014 "Περί Ρυμοτομικών απαλλοτριώσεων”
- την οριοθέτηση οικισμών κάτω από 2000 κατοίκους, σύμφωνα με το Π.Δ/τος 24-4-85 (ΦΕΚ 181 Δ).
Αγνοείται η τροπολογία για την αναστολή των κατεδαφίσεων
Να σημειωθεί εν παρόδω ότι η τροπολογία που ο κ. Τσιρώνης είχε καταθέσει για ψήφιση με τη διαδικασία του επείγοντος την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου για την αναστολή των κατεδαφίσεων αυθαιρέτων σε όλη τη χώρα ότι έχει οδηγηθεί στις ελληνικές καλένδες.
Και όχι άδικα, μιας και η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία του υπουργού είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις ακόμη και από το κίνημα των Οικολόγων Πρασίνων από το οποίο ο ίδιος προέρχεται.
Φωτοερμηνεία αεροφωτογραφιών για τον εντοπισμό εκτός οικοδομικής αδείας κατασκευών
               Το Ελληνικό Κέντρο Φωτοερμηνείας TOPOEXPERTS.gr σας παρέχει την απαραίτητη για τον Νόμο 4178/2013 ειδική φωτοερμηνευτική τεχνική έκθεση πραγματογνωμοσύνης.

               Οι αεροφωτογραφίες δύναται να χρησιμοποιηθούν κατά τη διαδικασία της ρύθμισης των αυθαιρέτων κατασκευών και στον Νόμο 4138/2013 σύμφωνα και με τις διατάξεις του ν.4014/2011 (Α΄ 209), αφού προβλέπεται να συνοδεύουν την «υπεύθυνη δήλωση ιδιοκτήτη» για την απόδειξη του «χρόνου ολοκλήρωσης της κατασκευής» (αρθ. 24, παρ. 2β.). 

               Στο Ελληνικό Κέντρο Φωτοερμηνείας εξειδικευόμαστε στη σύνταξη μελετών φωτοερμηνείας αεροφωτογραφιών, χρησιμοποιώντας και ερμηνεύοντας αεροφωτογραφικό υλικό από τη Γ.Υ.Σ. (Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού), το ΥΠΕΚΑ, την Ε.Κ.Χ.Α. Α.Ε. και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Στο Ελληνικό Κέντρο Φωτοερμηνείας θα βρείτε τεχνικούς συμβούλους – μέλη του καταλόγου των πραγματογνωμόνων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με εμπειρία σε πληθώρα πολεοδομικών και δικαστικών υποθέσεων, που έχουμε φέρει εις πέρας με επιτυχία.

www.topoexperts.gr/Services/Φωτοερμηνεία_Πραγματογνωμοσύνη