Δευτέρα

Αυθαίρετα:Δικαιολογητικά

Από τις αρχές Οκτωβρίου οι ιδιοκτήτες καλούνται να καταθέσουν στο πληροφοριακό σύστημα όλα τα απαραίτητα σχέδια και  έγγραφα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Σύμφωνα με τον νέο νόμο, από τη στιγμή της υπαγωγής οι πολίτες έχουν περιθώριο έξι μηνών να καταθέσουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα στο πληροφοριακό σύστημα.
Όσοι ξεκίνησαν την τακτοποίηση με το προηγούμενο νομικό καθεστώς, η εξάμηνη προθεσμία θα αρχίσει να «τρέχει» από τις αρχές Οκτωβρίου, όταν θα μεταφερθεί η βάση δεδομένων από τον Νόμο 4014 στον καινούργιο Νόμο 4178. Σύμφωνα με το «Έθνος», τα πράγματα, πάντως, είναι αρκετά απλά για τα αυθαίρετα που κατασκευάστηκαν πριν από το 1975 και πριν από το 1983, καθώς σε αυτές τις κατηγορίες δεν απαιτούνται σχέδια και τοπογραφικά διαγράμματα, επιβάλλεται όμως η προσκόμιση αεροφωτογραφιών.
Ακόμα πιο εύκολη είναι η διαδικασία νομιμοποίησης των μικρών πολεοδομικών παραβάσεων, όπου ζητείται μόνο τεχνική έκθεση μηχανικού. Για τις αυθαίρετες κατασκευές που υφίστανται προ του 1975 και προ του 1983, απαιτούνται πέρας της αίτησης: υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερομένου με τα ατομικά του στοιχεία, τον ΑΦΜ, τη ΔΟΥ στην οποία υπάγεται, τον αριθμό και το έτος της οικοδομικής άδειας, εφόσον υπάρχει, το εμβαδόν και τη χρήση της αυθαίρετης κατασκευής.
Για τις μικρο-αυθαιρεσίες, απαιτούνται: αίτηση, υπεύθυνη δήλωση, τεχνική έκθεση μηχανικού και φωτογραφίες.
Για τους ημιυπαίθριους και τις αυθαίρετες κατασκευές  ή αυθαίρετες αλλαγές χρήσης με υπέρβαση του 40% κάλυψης και δόμησης του 20% του ύψους, πέραν της αίτησης απαιτούνται: Υπεύθυνη δήλωση, Ε9, τεχνική έκθεση μηχανικού, φωτογραφίες, σχέδια (στέλεχος οικοδομικής άδειας, τοπογραφικό διάγραμμα, διάγραμμα κάλυψης, κάτοψη ορόφου όπου σημειώνεται η αυθαιρεσία, τομή της αυθαίρετης κατασκευής), αεροφωτογραφίες ή δημόσια έγγραφα του χρόνου υλοποίησης, δελτίο δομικής τρωτότητας και μελέτη στατικής επάρκειας όπου απαιτείται, τεχνική έκθεση μηχανικού για τον ηλεκτρομηχανολογικό έλεγχο.
Τα ίδια ισχύουν και για παντελώς αυθαίρετα κτίσματα και αυθαίρετες αλλαγές χρήσης, καθώς και στις περιπτώσεις που παρουσιάζονται μεγαλύτερες αυθαιρεσίες από τις ανωτέρω περιγραφόμενες.


     Το Τεχνικό μας Γραφείο ΤopoExperts σας παρέχει αντίγραφα των ερμηνευόμενων αεροφωτογραφιών τα οποία συνοδεύονται από ειδική τεχνική έκθεση πραγματογνωμοσύνης κατάλληλη για την απόδειξη της ηλικίας του κτίσματος σας και την χρήση της κατά την διαδικασία της νομιμοποίησης αυθαιρέτων κατασκευών και κτισμάτων.
     Η εμπειρία του τεχνικού μας γραφείου έχει αποδειχθεί μέσα από πλήθος υποθέσεων, πολεοδομικών & δικαστικών, που μας έχουν ανατεθεί και έχουμε φέρει σε πέρας με επιτυχία. Οι συνεργάτες εξάλλου του γραφείου μας συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των πραγματογνωμόνων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, και ως εκ τούτου τους ανατίθενται πλήθος υποθέσεων για τις οποίες καλούνται να αποφανθούν επιστημονικά. 
      Το τεχνικό γραφείο μας διακρίνει:
·                     Τεχνογνωσία. Διαθέτουμε σύγχρονα όργανα και ηλεκτρονικά μέσα
·                     Επαγγελματισμός. Συνδυάζουμε γρήγορο χρόνο παράδοσης και ποιότητα εργασίας 
·                     Ευελιξία. Ορίζουμε την αμοιβή μας σύμφωνα με τον όγκο εργασίας και έτσι επιτυγχάνουμε η οικονομική αμοιβή μας να είναι σε χαμηλήκαι συμφέρουσα τιμή για τους πελάτες μας .( φθηνή τιμή )

Μάθετε περισσότερα για το τεχνικό γραφείο TOPOEXPERTS και τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Απευθυνθείτε στο 6977 679792 για να απαντήσουμε άμεσα σε κάθε σας ερώτημα και να δώσουμε λύση σε κάθε σας πρόβλημα.

www.topoexperts.gr