Παρασκευή

Χρηματοδότησή σε 4 μεγάλα επενδυτικά σχέδια


Τέσσερα μεγάλα επενδυτικά σχέδια ξεμπλοκάρει ο νέος επενδυτικός νόμος που κατατέθηκε χθες. Συγκεκριμένα, με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης, Ν. Μηταράκη, εγκρίνεται η υπαγωγή τους στον προηγούμενο αναπτυξιακό νόμο για τη χρηματοδότησή τους τα εξής σχέδια:
  •  Η επένδυση της τουριστικής εταιρείας "Ήλιος Α.Ε." στο Λασίθι της Κρήτης. Αφορά στην ίδρυση συνεδριακού κέντρου, τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση ξενοδοχειακών μονάδων στην Ελούντα Κρήτης, συνολικού προϋπολογισμού €50,45 εκατ. Από την υλοποίηση του έργου δημιουργείται μεταξύ άλλων συνεδριακό κέντρων χωρητικότητας 700 ατόμων και αναμένεται να προσφέρει 488 θέσεις εργασίας.
  • Η επένδυση της εταιρείας "Kavala Float Glass Α.Ε". Περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση για την ίδρυση μονάδας κατασκευής υαλοπινάκων στην ΒΙΠΕ Καβάλας, συνολικού προϋπολογισμού €97,5 εκατ.
  • Η επένδυση της εταιρείας "Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας Α.Ε." για τη δημιουργία αυτοκινητοδρομίου στην περιοχή Χαλανδρίτσα, του Δήμου Φαρρών, του Νομού Αχαίας, συνολικού προϋπολογισμού €94,6 εκατ. Περιλαμβάνει την κατασκευή πίστας αγώνων αυτοκινήτων 4.880 μέτρων και εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν 497 θέσεις εργασίας.
  • Επίσης, τροποποιούνται όροι για τη χρηματοδότηση της επένδυσης "Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας" ΤΕΜΕΣ ώστε να δοθεί το πράσινο φως για την κατασκευή ξενοδοχειακού κέντρου 1.130 κλινών πέντε αστέρων.

www.topoexperts.gr