Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012

Ανάρτηση Κτηματολογικών Στοιχείων σε Ν. Μάκρη & Μαραθώνα


 Ξεκίνησε σε Μαραθώνα και Νέα Μάκρη, μαζί με άλλες περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής η ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων. Ωστόσο, χρειάζεται μεγάλη προσοχή και ταχύτητα καθώς η προθεσμία για την υποβολή αίτησης διόρθωσης εκπνέει στις 17 Απριλίου (για τους κατοίκους εξωτερικού έως τις 15 Ιουνίου).
Η ανάρτηση για το κτηματολόγιο του Μαραθώνα γίνεται στιςεγκαταστάσεις Αφετηρίας Μαραθωνίου Δρόμου, 22940-66674 . Για τη Νέα Μάκρη στο Αθλητικό & Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης, Κτίριο Διοίκησης, 1ος όροφος, 22940-99603 και για τη Ραφήνα: Μοκασίνη Τσιβάνη 1 & Φιλίας 5, 22940-76077 .
Το ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Κτηματογράφησης είναι Δευτέρα – Παρασκευή από τις 9:00 έως και τις 16:00 και την Τετάρτη από τις 17:00 έως και τις 20:00.
Η ανάρτηση γίνεται στα κατά τόπους αρμόδια γραφεία κτηματογράφησης ή στην ιστοσελίδα της Κτηματολόγιο Α.Ε. 
Με την ανάρτηση δημοσιοποιούνται:
·                     Ο Κτηματολογικός Πίνακας, που περιλαμβάνει την περιγραφή των ακινήτων και τη νομική πληροφορία που αφορά σ΄αυτά.
·                     Το Κτηματολογικό Διάγραμμα, στο οποίο απεικονίζονται τα όρια των γεωτεμαχίων.
Οι δικαιούχοι θα πρέπει να ελέγξουν προσεκτικά τα έγγραφα που θα παραλάβουν ταχυδρομικά. Ο φάκελος περιλαμβάνει απόσπασμα του κτηματολογικού πίνακα και του κτηματολογικού διαγράμματος για το ακίνητο που τους αφορά. Εφόσον συμφωνούν με τα στοιχεία αυτά, δεν χρειάζεται να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια.
Κάθε δικαιούχος πρέπει να ελέγξει:
·                     Τα στοιχεία του προσώπου.
·                     Τα στοιχεία του ακινήτου και των δικαιωμάτων που δηλώθηκαν.
·                     Πιθανούς συνδικαιούχους.
·                     Τη θέση του ακινήτου και του σχήματος με βάση το χάρτη.
·                     Τα στοιχεία ομόρων ή/και τις συντεταγμένες, ειδικά όπου δεν υπάρχουν υλοποιημένα όρια, μάντρες, κτίρια κ.λπ.
    Οι δικαιούχοι που για οποιοδήποτε λόγο δεν υπέβαλαν μέχρι τώρα δήλωση έχουν ακόμη μια ευκαιρία να καταγράψουν το δικαίωμά τους.
Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Ιωνάς «δε θα υπάρξει καμία παράταση. Μόλις σας αποσταλεί το σχετικό έγγραφο στο σπίτι σας, να κινηθείτε άμεσα. Παρατάσεις σε θέματα που δεν πρόκειται να εισπραχθούν χρήματα από το κράτος δε δίνεται. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με το χρόνο, διότι μετά την ολοκλήρωση της Ανάρτησης, που περιλαμβάνει την υποβολή και εξέταση αιτήσεων διόρθωσης και ενστάσεων και την αντίστοιχη διόρθωση στους κτηματολογικούς πίνακες, τα προσωρινά κτηματολογικά στοιχεία οριστικοποιούνται, ολοκληρώνεται η διαδικασία κτηματογράφησης και ξεκινά να λειτουργεί το Εθνικό Κτηματολόγιο στη συγκεκριμένη περιοχή στη θέση του Υποθηκοφυλακείου».

`

www.topoexperts.gr